Stationär eller bärbar dator - vad ska man välja?

Är du på jakt efter en ny dator men inte vet vilken dator du behöver bör du först tänka på vilka behov du har och vad du kommer använda datorn till. En bärbar dator är så klart bra om du behöver ta den till och från jobbet. Men, om du istället jobbar hemifrån och använder program som kräver en bättre prestanda är en stationär dator att föredra.

Är Mac eller Windows bäst?

Det är en hel del skillnader mellan systemen, främst när det kommer till mjukvaran. Även priset spelar in till stor del och en Mac kan verka dyrare om du bara ser på prislappen. Om du främst använder din dator för att surfa online, läsa mejl och nyheter kanske det passar bäst med en laptop som inte tar så mycket plats. Då kan du med fördel köpa en billigare PC med Windows, men för mer krävande text och bildarbeten kan du behöva en Mac.

Har du däremot större krav på din dator är en stationär Windows-dator det du bör investera i. Den kan du dessutom skräddarsy helt och hållet för att möta dina krav, behov och förväntningar. Hos CDON kan du hitta en mängd olika alternativ när det kommer till både bärbara och stationära datorer.