Intressant för er inom tillverkningsindustrin

Genom att skaffa en mer pålitlig och tryggare produktmärkningsprocess, kan ditt företag spara pengar. Om du är verksam inom tillverkningsindustrin och helt saknar märkningsutrustning, kan besparingarna bli ännu större, läs mer på nätet.

Produktmärkning är något som du kan använda inom en mängd olika branscher, inklusive tillverkning, logistik och detaljhandel, för att applicera märkningar på produkter i identifierings- och spårbarhetssyfte. Genom att använda automatisk märkning av produkter, istället för manuell märkning, kan du avsevärt förbättra effektiviteten och öka noggrannheten i produktmärkningsprocessen. Det är också ett ovärderligt verktyg för att uppfylla ISO 22000. Dessutom kommer EU att införa lagstiftning om spårbarhet av produkter.

Så här fungerar tekniken

Det finns flera olika typer av maskiner som kan märka upp produkter. Den största skillnaden är främst att de använder olika teknologier för att applicera märkningen på produkterna. Bläckstråleskrivare skriver ut etiketter, streckkoder och andra markeringar på porösa och icke-porösa ytor. Lasermarkörer använder en laserstråle för att etsa eller gravera markeringar direkt på produktens yta. Termotransferskrivare skriver ut etiketter och streckkoder på bland annat plast, metall och papper.

Jämfört med manuella märkningsmetoder höjer tekniken effektiviteten och noggrannheten. Med rätt utrustning kan du således automatiskt applicera datummärkning, variabel- och autentiseringsdata, streckkoder, kampanjkoder och unika spårbarhetskoder på produkter, förpackningar, emballage och pallar.