Spel på nätet

Spel är en stor anledning till varför många använder internet, här hittar man allt möjligt i spelväg, allt från små indiespel man kan spela direkt i webbläser till stora trippel A titlar som kostat miljontals dollar att producera.

Om man börjar med de mindre, men inte alltid enklare, spelen så finns det en otrolig uppsjö av spel, besöker man en sajt som Kongregate så finns det nog ingen risk att det ens kommer att ta slut på spel att testa. På denna sajt kan vem som helst skicka in sitt spel och fråga om det kan läggas upp där, det kostar ingenting och sajten kommer till och med att dela med sig av reklamintäkterna till spelskaparna. De har dessutom ett väldigt kunnigt community av spelare och speltillverkare som diskuterar både spel och hur man gör spel.

Går vi lite högre upp kan man hitta spel som skapas av medelstora till stora spelstudios som antingen spelas genom en webbläsare eller tillverkaren egna klient, detta kan vara allt från spel som Smite till enkla flashspel.

Sedan hittar man de riktigt stora spelen som speltilverkare spenderar ofantliga summor och arbetstimmar på att skapa och underhålla. Det är här man hittar spel som de stora MMORPG:na, exempelvis Final Fantasy XIV A Realm Reborn eller World of Warcraft. Men naturligtvis kan man inte inkludera de alltid populära FPS-spelen som Call of Duty eller Battlefield. Dessa spel har det lagts ned vem vet hur många timmar på bland spelare över hela världen.

Spel på nätet har alltid varit och kommer nog alltid att vara populärt, på ett sätt eller annat. Man kan inte annat än vänta spänt på vad mer som kommer att komma ut i framtiden!