Söka inspiration på nätet

Internet är en samlingsplats där man kan hitta alla möjliga idéer och tips, man slutar nog aldrig att bli förvånad över vad man kan hitta här om man bara söker lite.

Mode

Folk är villiga att dela med sig av så mycket och man kan ofta hitta rikligt med inspiration från en mängd olika sajter. Är det till exempel mode man söker inspiration för så finns det många klädesbutiker som även driver bloggar om mode.

Inredning

Om man istället vill hitta inspiration för hem och inredning så har man verkligen kommit rätt. Till att börja med så har man ju sajter som Syleroom där man kan söka på nästan vad som helst som rör inredning och hitta mängder med bilder på hur andra har gjort. Vill man har tips för utsidan av huset så finns det även andra sajter som lägger upp fina inspirationsbilder man kan ta del av.

Skriva

Men inspiration är inte bara begränsat till det visuella, en del finner sig även i behov av inspiration när det kommer till det skrivna ordet. Kreativitet behöver emellanåt lite hjälp även här och då kan man vända sig till sajter som Skrivguiden som inte bara kan tipsa om keativa övningar utan även motivation och lära sig flödesskrivning.

Rita & Måla

En annan form av kreativitet som kräver en del inspiration är ju såklart teckning och målning. Som så många andra former av kreativt skapande handlar det ju inte om att se vad andra har gjort och sedan göra samma sak, men ibland kommer kreativitet flödande bara när man tittar på andras kreatiioner. Vad man då i slutändan skapar kan ju vara något helt annat. En perfekt sajt för alla konstnärligt lagda är DeviantArt, världens största sociala sajt för konstnärer och konstentusiaster.