Populära molntjänster för privatpersoner

Idag behöver man inte vara en ”god” troende och dö för att komma till himlen, för du är troligen redan där och svävar tack vare dina mobilapplikationer och internettjänster. Molntjänsterna blir allt populärare och använda för var dag som går.

Det är en salig blandning av företag, varumärken och privatpersoner som använder sig av molntjänsterna för att underlätta vardagslivet och arbetet. E-post, lagring av filer och musiklyssning är något som många sysslar med men det är inte många som tänker det som molntjänster, vilket det faktiskt är. Allt fler tjänster och applikationer som du använder eller behöver utföra vid datorn flyttas ”upp till molnet” och sparas där. Allt fler använder alltså molnet och dess tjänster, men är inte medvetna om det.

När du twittrar till exempel kan man säga att det du skriver hamnar i molnet med en gång då twitter är en molntjänst. Likaså kan du se Instagram, Facebook och Wordpress som populära molntjänster som en stor majoritet använder. Dropbox är också en väldigt populär molntjänst för såväl privatpersoner som företag då filerna bevaras på ett tryggt och enkelt sätt. Din dator kan brinna upp om den vill – filerna kommer fortfarande finnas kvar tack vare molnet!