Populära molntjänster för företag

E-mail och bokföringstjänster är bara några exempel på molntjänster som många företag använder sig av.Att använda molnet går egentligen ut på att spara information på en extern dator i en serverhall – du kommer åt dina filer var du än befinner dig.

Numera körs också många program i molnet. De behöver alltså inte vara installerade lokalt utan kan användas oavsett var man befinner sig. Exempel på detta är Microsoft Office 365 och Adobe Photoshop. Affärssystem som Fortnox och fildelningssystem som Dropbox är välanvända av stora som små företag för att underlätta affärerna och pappersarbetet. Det bästa med molntjänster är att företagets datorer kan lika gärna explodera om de så önskar, för allt som är sparat i molnet finns ju kvar där! Det underlättar också för anställda att arbeta på resande fot om de med några klick har tillgång till allt de behöver.

Andra populära molntjänster är webbanalytikern Google Analytics och dokumenthanteraren Google documents. De kan tyckas som mindre tjänster som inte är lika viktiga för företaget, men det är just detaljerna som dokumenthanterare som får pappershögarna att försvinna och pappersarbetet att minska drastiskt.