Internet - numera en plats för alla

För vad som numera känns som en evighet sedan så började internet sakta men säkert ta sina första stapplande steg mot sin nuvarande och ständigt ombytliga form och storlek. Utvecklingen har gott snabbt och vad som från början användes enbart av en otroligt snäv grupp av människor har numera kommit att blomma ut till att bli någonting som få människor i västvärlden och på många andra platser klarar sig utan. Internet är helt enkelt numera en plats för alla och bör så även förbli!

Internet har idag utvecklats till en digital plats där i princip alla har sitt utrymme och chans att tänka, tycka och göra i princip vad de vill, inom rimliga lagar och regler. På vissa platser i världen råder det dock fortfarande censur och det finns också många platser där det fortfarande är svårt att koppla upp sig i största allmänhet.

Trots detta så är nätet en otroligt viktig innovation för mänskligheten i stort då det inkludererar och bygger broar som aldrig förr varit möjligt.

Samarbeten över landsgräsner sker dagligen inom allt från musik till andra kreativa områden och det finns idag forum kopplat till det mesta där man kan snacka med likasinnade om allt mellan väder och vind. Ser man till webbshoppar så finns det idag produkter att köpa inom det mesta på nätet och inte bara sådant som hör dator- och teknikvärlden till, vilket förr var det vanligaste i utbudet.

Ja, det har verkligen hänt massor av positiva saker på kort tid med denna massiva elektroniska jätteorganism, men tråkigt nog ser man också hur det gång på gång finns krafter som försöker begränsa innehållet och friheten på nätet. Förhoppningsvis så är dock detta ansträngningar till ingen nytta, då nätet bör vara och förbli en plats för alla och en var!