Musiktjänster på internet

Sedan internet och musik kombinerades har en rad musiktjänster kommit och gått. Vissa har blivit naturliga inslag i vardagen medan andra knappt används – allt medan nya utvecklas eller kompletteras.

Att lyssna på webbradio, radio online, har varit populärt ända sedan möjligheten kom till – och inte långt efter webbradion följde musiktjänsterna där man kan koncentrera sin favoritmusik till listor och leta upp låtar från hela världen. Samtidigt finns det väletablerade musiktjänster som svenska Spotify har en ny, minst lika stor, börjat etableras parallellt från teknikjätten Apple.

Musiktjänsterna blir billigare, enklare och bredare i sitt utbud av artister och låtar för var dag som går vilket ökar deras popularitet och användning ytterligare. De är lätta att använda och så länge du har en internetuppkoppling kan du ta med dig musiken överallt med hjälp av en telefonapplikation eller iPadapplikation. Det du behöver tänka på är att registrera dig hos musiktjänsten för att få tillgång till den – annars är det bara att luta sig tillbaka och börja lyssna. Många musiktjänster har erbjudanden där man kan prova dem gratis under en viss tid eller där man får rabatterat pris under en viss tid när man registrerar sig.