Höstens sista utomhusarbete på huset

Det är viktigt att man tar tag i de projekt som skulle vara klara innan vintern. Nu är snart hösten över och vintern kommer när vi minst anar det. Höstens sista utomhusarbete på huset kan vara att tvätta av fasaden och se till så att allt är okej inför vintern.

Rensa hängrännor och stuprör

Innan den sjunker ner mot minusgrader så finns det en fördel att rensa hängrännor och stuprör från gamla löv och rester. Detta kan frysa och göra så att rännor och rör kan frysa sönder. Ta för vana att höst och vår kolla upp hur det ser ut. Det kanske räcker att du tar på dig någon gammal arbetshandske och drar med din hand för att få bort allt. Annars så finns det munstycken och höga skaft till högtryckstvättar som man kan använda sig av.

Kolla fönsterbleck och vindskivor

Kolla upp så att fönsterbleck, vindskivor och foder kring fönster och dörrar är av god kvalité. Byt ut om det är något som är trasigt och riskerar ta in vatten in under huset och förstöra isolering och annat. Det kostar inte allt för mycket att såga till några nya vindskivor eller fönsterfoder om det skulle krävas. Det blir betydligt billigare än om du måste riva upp en hel vägg och byta isoleringen.