För dig som ska börja gymnasiet

Är du en av dem som snart ska ta klivet från grundskolan till gymnasiet? Att börja gymnasiet är en stor omställning i livet - plötsligt hamnar du på en ny skola, med nya klasskompisar och helt nya ämnen. Valet av gymnasieskola och program kan därför vara lite knepigt. Vad ska du egentligen tänka på när det kommer till gymnasievalet och vilken utbildning passar dig bäst?

Studieförberedande program

Kunskapsgymnasiet erbjuder fem olika studieförberedande program fördelat på sju skolor. De program som finns att välja mellan är Ekonomi, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap, Teknik och Vård och omsorg. Utöver dessa program går det även på ett par av skolorna att välja fotbolls- eller hockeyprofil. Kunskapsgymnasiet hittar du i Göteborg, Malmö, Norrköping, Västerås och Uppsala samt på två ställen i Stockholm; Liljeholmen och Globen. Läs mer på nätet för att ta reda på vilken skola och utbildning som skulle passa just dig bäst.

Att tänka på inför gymnasievalet

Innan du gör ditt gymnasieval är det bra om du tänker igenom vad som är viktigt för just dig. Jämför olika skolor med varandra och ställ frågor! Vad innehåller egentligen den utbildning du vill välja? Detta är en viktig fråga att ställa dig för att säkerställa att du får med dig det du behöver in i arbetslivet eller inför vidare studier.